Translate

sâmbătă, 8 iunie 2013

Ciudad de Palma

Orasul Palma este cel mai mare oras al insulei Mallorca si denumirea intreaga a orasului este Palma de Mallorca. Este un oras port, fiind dominata in mare parte de arhitectura renumitei catedrale El Seu.
Dupa ce am pedalat in jur de 15 km, din S`arenal pana in oras, am inceput per piedes sa vizitam cat putem din oras. Prima vizitata a fost la catedrala El Seu. E mare, impunatoare si realizata in stil gotic. E de-a dreptul formidabila.Pe mine orasul Palma m-a cucerit de la prima vedere. E un oras mai frumos si mai curat decat imi imaginam. Primul impact fiind de "wow...e mai frumos decat credeam, ce misto"! Are un are libertin, o atmosfera degajata si de miserupism, vorba romanului. Nu vezi fete incruntate, oameni stresati sau plini de ganduri. Ceea ce imi place foarte mult la spanioli e ca stiu sa se bucure de viata, terasele sunt pline de turisti si de localnici, persoanele trecute de prima tinerete nu stau in casa ci ies la restaurante si terase si se plimba agale pe strazile orasului. 

Ca un oras care se respecta, magazinele de fite si terasele fancy sunt la loc de cinste. E placut sa vezi magazine de firma, de-o parte si de alta a promenadei :))). Mi-a placut foarte mult faptul ca au pe centru, pentru infrumusetarea pietonalei ghivece mari din beton cu flori. La noi sunt sigura ca se furau si se vindeau la pret de nimic.


Stradutele inguste sunt la ele acasa acolo :)), e plin de si de obloane si de case in stil mediteranean. Au carute turstice care pentru anumite sume te plimba prin oras. Ca un oras dezvoltat ce e, ai posibilitatea de a vizita orasul si cu ajutorul autobuselor sightseeing, functioneaza 24 din 24 si te duc pe la cele mai importante obiective turistice. Pentru a intretine atmosfera si pentru a nu plictisi turistii, veti gasi multi animatori pe strada.
In concluzie, Palma e un oras cosmopolit, vesel curat si plin de voie buna. Il puteti trece pe lista oraselor demne de vizitat!

2 comentarii:

  1. Imi place mult Spania si cred ca prin urmare, mi-ar face placere sa vizitez si acest oras, pare foarte dragut si linistit

    RăspundețiȘtergere